De ondernemer

Na 20 jaar in de retail en bij een grote bank gewerkt te hebben ging het roer om. De stap naar ondernemen heb ik in 2007 gezet. Geen moment spijt van gehad.

Marmer heb ik altijd al een heel mooi product gevonden. Op vakantie in Italië en dan specifiek Rome en Florence haalde ik mijn hart op aan al het prachtige marmer in de stad. Het is duurzaam, blijvend en gaat eeuwen mee. Het heeft iets klassieks, warms en natuurlijks. Marmer is ook een stoer product. Het is keihard, robuust en daarmee slijtvast.

Ik begon met de naam Look & Feel maar een aantal jaren later de naam verandert in Het Marmerhuis. Tuurlijk twijfel je als ondernemer altijd aan de juistheid van de naam. Komt het niet te chique over? Hier bij Het Marmerhuis zijn we namelijk niet chique ;-). Een grote loods met een enorme zaagmachine… dat is waar het gebeurt!

Het leukste vind ik het maatwerk. Samen met de klant van ontwerp naar realisatie… Het marmer komt hier binnen uit Italië of Spanje veelal in platen van 3 m bij ….. Dan maak je samen een ontwerp van een tafel, wastafel, aanrechtblad etc. Vervolgens ga ik zelf zagen en werk ik het af. Polijsten of zoeten, facet randje of juist strak. Supergaaf om iets te creëren. Uiteraard verkoop ik ook graag tegels uit voorraad en tafels die we hebben staan hier. Maar het zelf creëren is toch het leukst.

Ander leuk aspect is natuurlijk het inkopen van ruw materiaal. Tripje naar Italië, je hart ophalen, de juiste marmersoorten inkopen en weer terug met energie. Carrara is echt een beleving. Het witte marmer walhalla… gaaf.